Buscar en el blog

lunes, 4 de mayo de 2009

Moviment Intersex: contexts i horitzons // Movimiento Intersex: contextos y horizontes

Català - Castellano.
.

El proper dissabte 16 de maig, a les 16h, tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona la Jornada titulada Moviment Intersex: contexts i horitzons, organitzada per la Xarxa d'Acció Trans i Intersex de Barcelona..
.
Les persones intersex són totes aquelles persones que, en el moment de néixer, tenen un cos difícilment classificable entre les caselles de “nen” o “nena”..
.

Davant d'aquestes realitats, s'obre un complexíssim panorama que aplega qüestions mèdiques, legals i socials, i que inclou des de cirurgies genitals en nadons fins a la reivindicació d'espais físics i simbòlics per a les persones intersex, passant per tot un entramat legal i social d'impossibilitats per a viure fora de les categories “home” o “dona”.


.
.


Alhora que la intersexualitat és recentment catalogada com a “trastorn de la diferenciació sexual” pels manuals mèdics, el moviment intersex reclama la revisió dels protocols mèdics actuals, la visibilització de les realitats intersex i la creació d'espais simbòlics de desig per als cossos que s'escapen de la norma sexual binària.


.
.Aquesta jornada pretén, per una banda, ésser un espai d'informació per a apropar-nos a les realitats i vivències intersex (tant pel que fa a protocols de tractment com pel que fa, especialment, a les reivindicacions i situació actual del moviment) i, per altra banda, inciar a Barcelona un necessari debat sobre la situació de les qüestions intersex i començar una labor de visibilització de realitats i reivindicació de drets a la nostra ciutat.


.
.
Programa de la Jornada:
16h. Contexts: àmbits mèdic, social i legal

 • Gabriel Martín: psicòleg de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Barcelona. Partint de la seva pròpia experiència, treballada per a impulsar el coneixement de la realitat intersex a l'Estat Espanyol. • Sílvia Garcia Dauder: departament de psicologia social, Universitat Rey Juan Carlos, part integrant del moviment queer-feminista a l'Estat Espanyol. • Núria Gregori: antropòloga social, universitat de València; infermera de l'Hospital Universitari d'Elx. • Dolores Romero: professora de Dret i membre del Seminari Interdisciplinar de Gènere, Universitat Miguel Hernández.  18:30h. Horitzons: el moviment intersex • Mauro Cabral: activista intersex d'Argentina, membre de Mulabi i de la Comissió Internacional de Drets Humans de Gais i Lesbianes. Doctor en Filosofia per la Universitat de Córdoba (Argentina). • Dannie Reynal: activista intersex del sud de França. • Vincent Guillot: activista intersex i membre fundador del moviment intersex feminista a Europa. Recentment ha publicat un treball col·lectiu titulat "A qui pertanyen els nostres cossos? Feminisme i lluites intersex" (Nouvelles Questions Féministes, març de 2008).


 • Dominique Salm: activista intersex, psicòleg i sexòleg de nacionalitat belga que resideix actualment a Catalunya. Es dedica a l'acompanyament psicològic i sexològic de les persones amb hipospadias i altres formes d'intersexualitat, així com de les seves famílies. Ha participat en programes de ràdio i congressos internacionals d'urologia.


 • Hi haurà servei de traducció simultània francès-castellà (no totes les persones assistents a la Jornada comprenen el català però sí el castellà, i per qüestions pressupostàries no podem realitzar la traducció a ambdós idiomes)Agraïrem que en feu difusió!


Us hi esperem a tots!!!Per a més informació: xarxatransintersex@gmail.com
_______________________________________

El próximo sábado 16 de mayo, a las 16h, tendrá lugar en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona la Jornada titulada Movimiento Intersex: contextos y horizontes, organizada por la Xarxa d'Acció Trans i Intersex de Barcelona (Red de Acción Trans e Intersex de Barcelona).Las personas intersex son todas aquellas personas que en el momento de nacer tienen un cuerpo difícilmente clasificable entre las casilas de “niño” o “niña”.
Frente a estas realidades, se abre un complejísimo panorama que comprende cuestiones médicas, legales y sociales, y que incluye desde cirugías genitales en bebés hasta la reivindicación de espacios físicos y simbólicos para las personas intersex, pasando por todo un entramado legal y social de imposibilidades para vivir fuera de las categorías de “hombre” o “mujer”.


Al mismo tiempo que la intersexualidad es recientemente catalogada como “trastorno de la diferenciación sexual” por los manuales médicos, el movimiento intersex reclama la revisión de los protocolos médicos actuales, la visibilización de las realidades intersex y la creación de espacios simbólicos de deseo para los cuerpos que escapan a la norma sexual binaria.Esta jornada pretende, por un lado, ser un espacio de información para acercarnos a las realidades y vivencias intersex (tanto en lo que se refiere a protocolos de tratamiento como en lo relacionado, especialmente, con las reivindicaciones y situación actual del movimiento) y, por otro lado, iniciar en Barcelona un necesario debate sobre la situación de las cuestiones intersex y empezar una labor de visibilización de realidades y reivindicación de derechos en nuestra ciudad.
Programa de la Jornada:

16h. Contextos: ámbitos médico, social y legal

 • Gabriel Martín: psicólogo de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Barcelona. Partiendo de su propia experiencia, trabaja para impulsar el conocimiento de la realidad intersex en el Estado Español.

 • Sílvia Garcia Dauder: departamento de psicología social, Universidad Rey Juan Carlos, parte integrante del movimiento queer-feminista del l'Estado Español.

 • Núria Gregori: antropóloga social, Universidad de Valencia; enfermera del Hospital Universitari d'Elx.

 • Dolores Romero: profesora de Derecho y miembro del Seminario Interdisciplinar de Género, Universidad Miguel Hernández.

  18:30h. Horizontes: el movimiento intersex

 • Mauro Cabral: activista intersex de Argentina, miembro de Mulabi y de la Comisión Internacional de Derechos Humanos de Gays y Lesbianas. Doctor en Filosofia por la Universidad de Córdoba (Argentina).

 • Dannie Reynal: activista intersex del sur de Francia.

 • Vincent Guillot: activista intersex y miembro fundador del movimiento intersex feminista en Europa. Recientemente ha publicado un trabajo colectivo titulado "¿A quién pertenecen nuestros cuerpos? Feminismo y luchas intersex" (Nouvelles Questions Féministes, marzo de 2008).

 • Dominique Salm: activista intersex, psicólogo y sexólogo de nacionalidad belga que reside actualmente en Catalunya. Se dedica al acompañamiento psicológico y sexológico de las persones con hipospadias y otras formas de intersexualidad, así como de sus familias. Ha participado en programas de radio y congresos internacionales de urología.Habrá servicio de traducción simultánea francés-castellano.

Agradeceremos que lo difundáis!
Os esperamos a todos!

Para más información: xarxatransintersex@gmail.com

No hay comentarios:

Se ha producido un error en este gadget.
Licencia de Creative Commons
Una canción triste by Mar unacanciontriste is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.unacanciontriste.tk.