Buscar en el blog

sábado, 24 de noviembre de 2007

This is the New Shit [L´ajuntament especula i enderroca!!]

"This is the new shit" de Marilyn Manson

A SANTS N´ESTEM FARTS. DIGUEM PROU

Davant la greu situació caòtica que està vivint aquests dies l´àrea metropolitana de Barcelonam degut a totes les incidències generades per les obres de l´AVE, volem manifestar que el barri de Sants no només està patint les grans molèsties de les obres si no que el resultat final no aportarà cap millora a les necessitats dels veïns i veïnes. Sants seguirà sent un barri dividit en dos, en el passat per les vies i en el futur per un gran calaix de formigó, el Calaix de la Vergonya, que ja s´està aixecant per amagar-les. Per altre banda, i amb l´excusa de modernitzar Sants per rebre aquest tren d´alta velocitat, s´estan duent a terme unes intervencions urbanístiques, algunes d´elles il.legals, que a banda de transformar la fisonomia del barri en farà una gran àrea de serveis comercials.

Considerem un gran error fer entrar l´AVE per l´estació de Sants, actualment ja molt saturada per més de quaranta milions de passatgers que rep anualment i que la fa l´estació més gran de l´estat en nombre de viatgers. Ens demanem per què s´han deixat morir grans estacions a la ciutat, com la del Nord i la desaprofitada Estació de França, quan les ciutats més importants d´Europa tenen com a mínim dues grans estacions centrals.

Per l´altra banda, el projecte de fer grans centres comercials tant a l´estació com a les Arenes, abocarà el petit comerç de proximitat del barri a la seva definitiva desaparició, actualment estem veient com les botigues properes a les obres de l´AVE ja estan patint greus conseqüències econòmiques i algunes han hagut de tancar els seus negocis.

Les presses per que l´AVE arribi a Barcelona estan provocant grans molèsties als veïns que pateixen els sorolls de les obres les vint-i-quatre hores del dia i que també veuen con en alguns edificis apareixen esquerdes estructurals i altres greus conseqüències com a fuites de gas. També les condicions de precarietat laboral dels treballadors ha provocat accidents molts d´ells mortals. A tot aixó hem d´afegir-hi les repercussions del tall del trànsit de Rodalies durant un mes llarg i tots els problemes pels usuaris: els viatges que no s´acaben mai, repercussions econòmiques i fins i tot pèrdua de llocs de treballs.

Pensem que totes les administracions; estatals, autonòmiques i municipals són responsables d´aquest caos, per això exigim:

  • La inmediata paralització de les obres.
  • El soterrament de les vies de Renfe y Metro al seu pas per Sants.
  • El restabliment total del servei de Rodalies.
  • Elaboració d´un nou pla de reestructuració ferroviària que contempli una sola estació de l´AVE a la ciutat, i que les obres que s´estan fent a Sants s´aprofitin per millorar i descongestionar la xarxa tradicional de rodalies.
  • Que la nova estació no es converteixi en un centre comercial.
  • Que no s´especuli en l´espai públic: inmediata paralització de les obres del edifici del carrer Sant Antoni: Torre Malaia.
  • La retirada de la demanda de TMB contra el CSA Can Vies, per què no s´enderroqui aquest Centre Social i es quedi al barri.

Plataforma pel Soterrament de les Vies i contra el pla de l´estació, Torre Malaia NO, Plataforma AVE pel Litoral, Ecologistes en Acció, Comissió de Veïns de la Bordeta, Centre Social de Sants, Assemblea de Barri de Sants, CSA Can Vies i Veïns de Sants,

Sants, Novembre 2007

No hay comentarios:

Se ha producido un error en este gadget.
Licencia de Creative Commons
Una canción triste by Mar unacanciontriste is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.unacanciontriste.tk.